Kurser

Mer information om aktuella kurser och priser som erbjuds i vår lokal i Annekärr/Björboholm hittar du här.

Nedan beskrivs flera av de kurser som vi anordnar närmare. Om du är en grupp personer, en förening ellerett företag som önskar att boka en av dessa kurser, vid ett eller flera tillfällen, är du välkommen att ta kontakt. Vi håller både i kurser i vår egen lokal och ute hos kunder.

Dynamisk Yoga
Fysiskt utmanande yoga där kroppen är i rörelse under nästan hela tiden. Vi tränar styrka, rörlighet, balans och andning. Genom att arbeta utifrån vår egen kropps gränser och anpassa rörelserna utefter dessa så kan vi med tid och träning upptäcka hur vi faktiskt kan flytta dessa. Kanske står du plötsligt i en position du inte trodde var möjlig. Varje klass avslutas med en återhämtande avslappning. 

Mindfulness-Yoga
Uppmjukande och stärkande rörelser, andningsövningar och meditation för kropp och sinne. Mindfulness tränar oss att vara närvarande i nuet och har i många studier visat sig kunna främja hälsa, bl.a. genom minskad upplevelse av stress, sänkt blodtryck, förbättrat immunförsvar, bättre koncentrationsförmåga, större kreativitet och bättre sömn. 

Kundalini-yoga
Kundaliniyoga är en aktiv och dynamisk form av yoga. I många av övningarna kombineras rörelser med kraftfull andning. Yogaklassen kombinerar kroppsställningar, andningsövningar, meditation och mantran. En av de klassiska yogaformerna och grunden till Medicinsk yoga.

Yoga för stresshantering/Yoga på jobbet/Yoga för löpare/SenioryogaYoga för bättre sömn
Yoga är fysiska positioner och rörelser, andningsövningar, tekniker för ökad kroppskännedom, koncentration och avslappning. Yoga grundar sig i en samlad kunskap och filosofi kring kroppen och sinnets möjligheter. Det finns många olika sätt att träna yoga på. Den stora bredden och enorma mängden av yogaövningar gör att yogaträningen lätt kan anpassas till varje persons förutsättningar och till helt olika grupper. Det går att plocka ut just de delar av yogan som man är mest nyfiken på eller har störst behov av för att på så sätt få en yogaträning som passar. 

Pilates
Väl genomtänkta övningar som kan anpassas till just din nivå av träning. Bygger upp styrka, smidighet, kroppskontroll, hållning och balans. Fokus ligger på funktionella helkroppsrörelser och bygger effektivt upp bålstyrkan – mage, rygg och säte. En träningsform som används både av sjukgymnaster i rehabilitering av t.ex. ryggproblem och av elitidrottare som komplement till mer explosiv träning. Styrkan byggs inifrån.

Funktionell träning
Effektiv styrke- och konditionsträning baserad på kroppens naturliga rörelsemönster. Genom att kroppen får arbeta som en helhet ger träningen dig styrka, smidighet, koordination, balans och ork du har nytta av i vardagen. Vi tränar tillsammans, peppar varandra och hittar till muskler som vi inte visste att vi hade. Övningarna blir även ett utmärkt komplement för att förebygga skador i mer specifika träningsformer som t.ex. löpning, golf och tennis.

Body Integration
Lär känna och lär dig använda de fantastiska resurser din kropp har fast du kanske inte visste om det. Övningar hämtade från bl.a. dansens och yogans värld men också från modern kunskap om neurovetenskap, biomekanik och fysiologi. Träningen lär oss att bättre förstå bl.a. vår andning, vår förmåga att rikta fokus, rytm, muskulär aktivering och avslappning samt hur vi kan använda dessa för att må bättre både under vardagen och då vi önskar prestera. 

Latin mix: Glädjefylld dans som träning
Dans till latinamerikanska rytmer. Här får du lära dig grundläggande steg ur en stor mängd av de danser som har sitt ursprung i latinamerika utan några krav på att du ska lära dig några långa koreografier. Fokus på hur det känns snarare än hur det ser ut. Svettig och glädjefylld träning som främjar rörlighet, styrka och framförallt kondition.

Senior-träning
Träning för dig som är 55+ och vill träna dagtid. Träningen fokuserar på att bygga upp styrka, kondition, smidighet, koordination och balans som du har nytta för i vardagen. Övningarna baseras på naturliga rörelsemönster där kroppen får arbeta som en helhet vilket gör att träningen också förbättrar hållning och förebygger skador i andra aktiviteter. Självklart ska det också vara roligt och skönt att träna!

Ute-träning för föräldrar
Frisk luft för dina barn och träning för dig! Ta med barnen i barnvagn eller stående på egna ben beroende på ålder. Barnen kan leka på egen hand vid sidan av de tränande vuxna eller pröva att vara med i rörelserna om de har lust. Både mammor och pappor är välkomna och kan komma tillsammans om de har möjlighet. De som vill tar med sig något ätbart till efter passet och sitter ned en stund tillsammans i det gröna om vädret tillåter. En timmes effektiv styrke- och konditionsträning med funktionella övningar som går att anpassa både till den som nyligen fött barn och den som vill ta i lite mer.

Kurs i stresshantering
Kursen lär oss att bättre förstå stress och våra egna stressresponser. Kursen leds av en eller flera legitimerade psykologer utbildade i kognitiv beteendeterapi, med erfarenhet av att arbeta med stressproblematik och forska inom området stress. Huvuddelen av tiden läggs på att lära ut viktiga principer för att stoppa negativa spiraler av ett allt mer stressat liv och att lära ut effektiva tekniker för att hantera den stress som vi oundvikligt kommer att möta i livet. Beroende på kursens längd finns också möjlighet att pröva på teknikerna mellan de olika kurstillfällena.

Mental träning för golfare
Golf är till stora delar en mental sport. Trots detta läggs tid och pengar nästan bara på förbättring av teknik och utrustning. Under denna kurs får du lära dig mer om hur du kan använda dig av mental träning i ditt golfspelande. Målet är att den golfare som deltar både upplever en förbättring av sitt golfspel och får en förbättrad helhetsupplevelse på golfbanan. Kursledare är Sebastian Senning, leg. psykolog med vidareutbildning inom idrottpsykologi. Han har spelat golf sedan 9 års ålder och har som bäst haft 4,2 i handicap. Han har också mångårig erfarenhet av att arbeta med både individutveckling och grupputbildningar.